Конкурси Наукових Проектів Мон України Івано-франківський Національний Технічний Університет Нафти І Газу

Старшому науковому співробітнику відділу забезпечення якості вищої освіти Інституту вищої освіти НАПН України Олександру Васильовичу БАЗЕЛЮКУ вручено Атестат про присвоєнні вченого звання старшого дослідника. Виконавчий директор Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька розповіла про виклики і здобутки під час війни, презентувала перспективи, які зараз https://lvputts-ntu.lviv.ua/ відкриті перед нашими науковцями, а також про перспективи здійснення досліджень, що фінансуються коштом Фонду. Зі свого боку МОН припинило співпрацю у сфері науки та технологій із країною-агресором та профільними державними органами країн, які підтримали збройну агресію рф проти України. Також припинено відносини та розірвані всі угоди в науково-технічній сфері.

  • До речі, тонка ручна робота типу вишивання, малювання чи різьблення по дереву розвиває дрібну моторику рук і мозок.
  • На жаль, вони більше цікавлять представників іноземних державВолкова Г.
  • Нова парадигма соціогуманітарного розвитку – важливий чинник формування національної інноваційної економіки Куценко В., Гаращук О.

За наявності в університетах наукових шкіл, наукових підрозділів, штатних наукових працівників, активної участі молоді, сьогодні окремі університети ще демонструють наукові результати світового рівня, що публікуються в журналах типу “Nature”. Ці виші щорічно отримують Державні премії України в галузі науки і техніки, готують наукове обґрунтування урядових рішень, створюють і впроваджують інноваційні розробки державного значення тощо. Одним із прикладів подібних досягнень науки в університетах є подія, яка відбулася 19 червня цього року.

Конкурси Наукових Проектів Мон України

На своє виправдання автор може написати хіба що те, що це питання належало до сфери відповідальності іншого його колеги, і напряму втручатися в процес вироблення рішень він не міг. Що зовсім не звільняє його від почуття особистої тяжкої провини. У нового керівництва МОН був би добрий шанс піти назустріч гуманітарній спільноті, продовживши трансформаційний період для журналів цього профілю принаймні на два роки (а тим часом виробити і запровадити нові диференційовані підходи для “фізиків” та “ліриків”). Але чи буде це зроблено, а чи вирішать таки влаштувати “шокову” терапію вітчизняним історикам, літературознавцям, культурологам — поки невідомо.

наука в університетах

Засідання Вченої ради Полтавської політехніки з нагоди Дня науки-2022, почалось з всеукраїнської події. Захід відбувся за участю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, Президента Національної академії наук України Анатолія Загороднього, представників Міністерства освіти і науки України, Національного фонду досліджень України, провідних університетів. Модерував захід Ігор Таранов – генеральний директор директорату науки та інновацій МОН. На зустрічі обговорили міжнародну підтримку українських вчених, а також проблеми сучасної науки в період воєнного стану. Затверджено пріоритетні напрями освіти і науки щодо навчання студентів та аспірантів, стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних ВНЗ та наукових установах за кордоном у 2013 р. Учасники конференції зовсім не заперечували проти необхідності підвищувати “видимість” українських учених у міжнародних реферованих виданнях.